1984 in Nederland
3 minuten leestijd
Sanura

1984 in Nederland

Schieten op boeren en Ongehoord Nederland de mond snoeren

1984 in Nederland
3 minuten leestijd

Het is een leuke week geweest zeg! Er is op een minderjarige geschoten, traangas gebruikt, familiebedrijven worden bedreigd door de staat en nu komt er censuur bij. Nee, niet in Hongarije of Polen, maar hier in Nederland.

Ongehoord Nederland heeft een forse boete gekregen van het ministerie van waarheid. Blijkbaar onderscheidden ze feiten en meningen te weinig en eisten ze geen betere onderbouwing voor beweringen die tijdens hun shows gemaakt worden (die ingaan tegen regeringsbeleid). Politici uit de rechtse anti-establishment hoek een podium geven is nu misdadig. De staat houdt toezicht op de media en besluit wat wel en niet mag. Tegenwoordig is dat ‘liberale democratie’.

Waarschijnlijk gaat Zondag met Lubach binnenkort bewijs leveren voor zijn suggestie dat bijzonder onderwijs integratie tegengaat (terwijl de raad van state recent bevestigde dat bijzonder onderwijs een zeer kleine rol speelt in segregatie) en een les over creationisme indoctrinatie is.1

Hoe vaak worden zulke boetes opgelegd? Worden zulke objectiviteitseisen ook opgeld aan anti-orthodoxe shows van de VPRO of KRO? Of aan dokter Corrie die kinderen leert dat kinderen die geen vrijzinnige visie op seks delen niet normaal zijn? Is dat geen discriminatie die tot pesten aanzet?2

Je vraagt je misschien af of we in Nederland niet vrijheid van de pers als recht in de grondwet hebben opgenomen. Dan vrees ik echter dat je niet hebt opgelet op school tijdens burgerschapskunde. Altijd jammer wanneer kostbare kindertijd verspild wordt.

Ongehoord Nederland overweegt juridische stappen. Elke rechtszaak tegen totalitarisme kan ik alleen maar toejuichen maar het is wel een tikkeltje ironisch dat een omroep die nauw verbonden is met Forum voor Democratie zich moet beroepen op de (D66) rechterlijke macht omdat de rest van het systeem nog intoleranter lijkt te worden.

FvD heeft zinvolle standpunten tegen dikastocratie maar die zijn momenteel eenzijdig omdat ze nog niet een onafhankelijke constitutioneel hof steunen als balans ter versterking van de rechtsstaat; een punt waarop GO, JA21 en Omtzigt een sterkere positie hebben ingenomen.3

De rechtsstaat hoort bescherming de bieden tegen staatsonderdrukking maar hoe staat die in Nederland ervoor?

In Nederland worden volgens artikel 117 van de grondwet rechters door koninklijk besluit (dus de regering) benoemd. Behalve de rechters van de hoge raad, daarbij moet de staat kiezen uit 3 kandidaten van de Tweede Kamer (waar de coalitie een meerderheid heeft).4 De Eerste Kamer heeft er geen enkele controle over en de minderheid in de Tweede Kamer ook niet. Ondertussen verbiedt artikel 120 van de grondwet nog steeds rechters om wetten te toetsen aan de grondwet (een beperking die tegenwoordig vooral voorkomt in Noord-Korea, China, Cuba en Zweden).

Het OM valt onder het ministerie van justitie en is nog minder onafhankelijk. Als je daar meer informatie over wilt raad ik je aan Gregorius Nekschot ernaar te vragen.

Toch heeft Nederland veel met het vingertje zitten wijzen naar Polen en Hongarije omdat die de persvrijheid en de rechtsstaat zouden bedreigen.

Worden de agenten die zich misdroegen uiteindelijk echt vervolgd? Komen er gelijke straffen voor mensen die Wilders bedreigen als voor Kaag?

Een Volt-raadslid heeft aan een doodsbedreiging gedaan, ‘voorzitter’ Bergkamp gedraagt zich constant partijdig en ondertussen komen telkens meer families in de armoede terecht, is de nieuwe bestuurscultuur Sovjet-totalitarisme?

En alhoewel de EU hevig kritiek heeft gehad op de rechtsstaat in Nederland (ze konden niet anders na de toeslagenaffaire), zetten ze niet dezelfde druk op Nederland als op Polen en steunen de regering in haar klassenstrijd tegen de boeren. Waren de mensen die het 20 jaar geleden hadden over EUSSR de eerste wappies? Waren we gewaarschuwd?

Het is al jaren dan niet decennia’s duidelijk dat in de “nieuwe wereld” tolerantie alleen bestaat bij conformering van de agenda. Tolerantie tegen moslims, waar besnijdenis van vrouwen, geforceerd dragen van kleding, huiselijk geweld allemaal prima is. Moslimwijken in Engeland (en zeer waarschijnlijk in de rest van europa) zijn de facto LGBT-vrije zones. Wanneer Polen het de jure toepast wordt er luidkeels gebruld en wordt de subsidiekraan stopgezet.

Ik roep dit al jaren, en dit is van toepassing op personen, bedrijven, instanties, dus allesomvattend. Accepteer NOOIT subsidie, om welke reden dan ook. Je levert ALTIJD soevereiniteit in, voor een bedrag waar je ook harder voor had kunnen werken, of voor een doel dat in de vrije markt blijkbaar niet rendabel is.

  • Hadden de boeren 20-30 jaar geleden geprotesteerd tegen de machines en installaties die uitstoot moeten reduceren, of voor moderne meststoffen, dan waren ze nu net zo rijk, zonder die €200.000 subsidie om deze onzin apparatuur aan te schaffen. Het heeft ze namelijk niks gebracht, het is geen lening of investeringsfonds maar blatante welvaartsverdeling dat de subsidienemer in de lange termijn niet dient.
  • Hadden Nederlanders aan de bel getrokken tegen de achterlijke subsidies voor EV’s en zonnepanelen, dan waren ze nog een stuk onafhankelijker van de overheid in hun energiebehoefte. Voor €50.000 kan je een geweldige palletkachel kopen die je gehele huis van warmte en elektriciteit voorziet. Dan maak jij uit voor hoeveel geld je de brandstof (hout) koopt. Van welk land, in welke hoeveelheid en noem het maar op. Nu geniet de VVD-stemmer 5-10 jaar van “goedkope” energie. Een totale farce. De energie is niet goedkoop, het alternatief is simpelweg onbetaalbaar gemaakt.
  • De productiekosten van elektriciteit uit een gas- of kolencentrale ligen rond de €0,03-0,04 / kWh. Een zonnepaneel zal daar nooit, maar dan ook nooit van in de buurt komen. Daar komt nog bij dat de productie betreurend inconsistent is (zonlicht) en niet te sturen is. Tel daar nog de kosten van opslag (batterij) ipv overproductie verkopen bij, en je zult zien dat je keihard genaaid bent.

Maar dat maakt de Nederlander niet uit. De Nederlander wil al jaren kosten wat het kost “dezelfde” kwaliteit voor een fractie van de prijs, en maakt het niks uit dat het daarmee het land volledig naar de grond brengt.

De grondfout van de ombudsvrouw die de strijd tegen Ongehoord Nederland heeft aangespannen is deze: ze verwijt ON geen onderscheid te maken tussen feiten en meningen. Dat is onjuist. Het gaat om de selectie van feiten!