7 nieuwe genders ontdekt in de binnenwouden van Borneo
2 minuten leestijd

De Melancholieke Nar

7 nieuwe genders ontdekt in de binnenwouden van Borneo

Expeditiereiziger doet opmerkelijke vondst

7 nieuwe genders ontdekt in de binnenwouden van Borneo
2 minuten leestijd
Uylenspieghel Dit artikel is van satirische aard en dient met een korreltje zout genomen te worden.

Kort nieuws - Een dappere ontdekkingsreiziger heeft maar liefst 7 nieuwe genders ontdekt in de nog maar mondjesmaat in kaart gebrachte binnenwouden van Borneo. Met de tot nog 107 bekende genders, brengt dit het totale aantal op 114.1

Eens, toen de wereld nog in diepe dwaling verkeerde, meenden we dat er slechts 2 genders waren: man en vrouw. De afgelopen decennia zijn er daar tientallen bijeengekomen, waaronder demi-boy, endosex, pangender en, wie kent hem niet, autigender. Voor een volledige lijst, raadpleeg de voetnoten.

Het lag in de lijn der verwachting dat er nog meer ontdekt zouden worden, maar dat er 7 tot dan toe volledig onbekende genders in een keer worden aangetroffen, is uitzonderlijk. De onverschrokken ontdekkingsreiziger, Dr. Stanston, zegt dat hij tijdens zijn avontuurlijke expeditie naar het onbekende gebied getuige was van de meest buitengewone verschijnselen. Met zijn verrekijker in de aanslag en zijn notitieblok in de hand, stelde hij zich verdekt op met uitzicht op een waterpoel. Vanuit daar sloeg hij wezens gade van een diversiteit die nog groter is dan wij ons tot op heden ook maar voor konden stellen.

De Reactionair

Boekenwinkel

Ondek onze grote collectie boeken, zoals De seksuele revolutie, in onze boekenwinkel.

De seksuele revolutie

Dr. Stanston beweert dat deze genders zich onderscheiden door hun unieke eigenschappen, zoals het vermogen om van uiterlijk te veranderen op basis van hun stemming, het spreken in harmonieuze melodieën en het communiceren via telepathie. Verder wil hij er niet over praten.

Natuurlijk heeft deze opmerkelijke ontdekking een storm van controverse veroorzaakt. Conservatieve wetenschappers en sceptici hebben de bevindingen van Dr. Stanston in twijfel getrokken en noemen het een belachelijke stunt om aandacht te trekken. Sommigen suggereren zelfs dat hij in het regenwoud per ongeluk een hallucinogeen middel binnen heeft gekregen en dat de nieuwe genders alleen in zijn verbeelding bestaan.

Desalniettemin zijn er ook progressieve denkers die de ontdekking omarmen. Zij verwachten dat er de komende jaren nog vele honderden nieuwe genders ontdekt zullen worden op onder meer Borneo, in het Amazonegebied, op de bodem van de oceaan en mogelijk zelfs in de ruimte.

Ik vraag mij af of mijn mening ook van satirische aard is.

Mijn indruk is dat de soort “gender denier” ontbreekt. Het kan ook zijn dat hij niet in de lijst hoort te staan. Dus wegens het ontkennen van het bestaan van een genden denier. Een gender denier (gender ontkenner) gaat ervan uit dat de mens een essentiële eenheid is. In essentie dus een eenheid. Variaties zoals in de gender lijst, zijn slechts uitdrukkingen van verschillen die de wereld interessant maken. Deze verschillen respectvol te beleven (in gelijkheid) kunnen weer leiden tot opheffing van de verschillen in eenheid. Een ander woord voor eenheid is heelheid of heiligheid. Aanwijzingen hiervoor zijn de mythen in de verschillende culturen zoals ik heb beschreven in “de werkelijkheid in de spiegel”. Maar er zijn meer aanwijzingen. In de diepe psychologie van Carl Jung zou de ziel zowel mannelijk als vrouwelijk tegelijk zijn: variaties daarop zijn op te vatten als als tijdelijke verschillen over lange periodes. Zo kent Jung bij de vrouw de mannelijke aspecten van de ziel: “animus” en bij de man de vrouwelijke aspecten: “anima”. Bij vele ‘reïncarnatie gelovigen’ gaat men ervan uit dat men spirituele lessen trekt uit het leven. Soms leeft de mens als man en soms als vrouw. In de perioden tussen incarnatie van man en vrouw, krijgt de ziel een soort onzekerheid. De ziel wordt aangetrokken door de behoefte om een bepaalde karakteristiek te “beleven”: dat is de begeerte “tanha”, maar omdat die begeerte nooit compleet vervuld wordt ontstaat “dukkha” lijden.