Onderzoek wijst uit: wappies ongenuanceerd en generaliseren altijd
2 minuten leestijd
De Melancholieke Nar

Onderzoek wijst uit: wappies ongenuanceerd en generaliseren altijd

Eindelijk wetenschappelijk bewijs

Onderzoek wijst uit: wappies ongenuanceerd en generaliseren altijd
2 minuten leestijd
Uylenspieghel Dit artikel is van satirische aard en dient met een korreltje zout genomen te worden.

In een verbluffend nieuw onderzoek is de onbetwiste waarheid aan het licht gekomen: wappies - de zelfbenoemde kampioenen van de waarheid - blijken ongelooflijk bedreven te zijn in het verspreiden van ongenuanceerde ideeën en generalisaties. De studie, uitgevoerd door het gerenommeerde Instituut voor Logica en Redelijkheid (ILR), heeft een schokkende realiteit blootgelegd die de wereld zal doen schudden.

Het onderzoeksteam, bestaande uit eminente wetenschappers met gezonde doses gezond verstand, dook diep in de wereld van de wappies. Ze hebben talloze uren doorgebracht met het bestuderen van hun online manifestaties, en wat ze ontdekten was ronduit alarmerend. Het blijkt dat wappies een ongeëvenaard talent hebben om elke vorm van nuance te vermijden en zonder enige aarzeling te generaliseren. Dit blijkt zonder uitzondering geldig te zijn.

De Reactionair

Boekenwinkel

Ondek onze grote collectie boeken, zoals Reactionary Modernism, in onze boekenwinkel.

Reactionary Modernism

Volgens het ILR is het alsof wappies een ingebouwd filter hebben dat hen immuniseert tegen grijstinten en subtiliteit. Elke vorm van complexiteit lijkt volledig verloren te gaan in de wirwar van samenzweringstheorieën en ongefundeerde beweringen die ze verspreiden. Of het nu gaat om vaccins, klimaatverandering of zelfs de vorm van de aarde, wappies zijn er altijd als de kippen bij om een eenvoudige en onnauwkeurige verklaring te geven die de werkelijkheid oversimplificeert. Ook stoppen ze mensen vaak in gemakzuchtige hokjes.

Het is verbazingwekkend hoe wappies erin slagen om de wereld te bekijken door een bizar vervormde lens van onnauwkeurigheden. Voor hen lijkt het begrip “nuance” een mythisch concept te zijn dat alleen bestaat om hun schijnbaar onuitputtelijke bron van complottheorieën te dwarsbomen. Ze lijken te denken dat er maar twee kanten aan een verhaal zijn: hun kant en de verkeerde kant. En natuurlijk, zij zijn altijd degenen die het bij het juiste eind hebben.

Het meest verontrustende aspect van dit onderzoek is misschien wel het feit dat de wappies niet alleen ongenuanceerd zijn, maar ook een onmiskenbare gave hebben om te generaliseren. Ongeacht hun academische achtergrond of professionele ervaring, slagen ze erin om hele bevolkingsgroepen of ideeën onder één noemer te plaatsen. Voor hen zijn wetenschappers allemaal corrupt, journalisten allemaal marionetten van de elite en de overheid altijd uit op het onderdrukken van de waarheid. Het is alsof ze een universele formule hebben ontdekt om de complexiteit van de wereld te reduceren tot een handvol eenvoudige, maar verdraaide generalisaties.