Axis mundi blijkt in achtertuin Sigrid Kaag te liggen
3 minuten leestijd

De Melancholieke Nar

Axis mundi blijkt in achtertuin Sigrid Kaag te liggen

Sympathieke politica had zelf ook geen idee

Axis mundi blijkt in achtertuin Sigrid Kaag te liggen
3 minuten leestijd
Uylenspieghel Dit artikel is van satirische aard en dient met een korreltje zout genomen te worden.

´s-Gravenhage, 1 juni 2023 - Tijdens het tuinieren in haar riante achtertuin kreeg D66-politica en minister van financiën Sigrid Kaag, alom bemind vanwege haar innemende en warmbloedige persoonlijkheid, de verrassing van haar leven. Ze ontdekte dat de axis mundi, de as waar de hele wereld zich omheen wentelt, het middelpunt der aarde (we schreven er eerder al een artikel over1), gewoon in haar tuin stond.

In een exclusief interview, waar dankzij een godswonder plek voor was in Kaags overvolle agenda, sprak Kaag enthousiast over haar recente ontdekking. “Het was een dag zoals alle andere”, begon ze haar verhaal. “Ik was wat aan het tuinieren toen ik plotseling een diep gevoel van enlightenment en verbinding voelde. Ik wist meteen dat er iets bijzonders aan de hand was.”

Volgens Kaag begon haar achtertuin zich op een mysterieuze manier te manifesteren als het epicentrum van alle kosmische energieën. “De vogels floten harmonieus, de bloemen begonnen te stralen en ik hoorde een zachte, geruststellende stem die zei: ‘Sigrid, je bent uitverkoren om deze wereld te leiden’.”

Natuurlijk, met haar nieuwe status als spirituele gids, heeft Kaag een hele reeks volgelingen aangetrokken. Op sociale media circuleren er nu foto’s van haar achtertuin, waar mensen in kleermakerszit rondom een fontein zitten, met hun ogen gesloten en handen in meditatiehouding. Hashtags als #AxisMundiEnlightenment en #KaagSpiritualRevolution hebben snel terrein gewonnen.

De Reactionair

Boekenwinkel

Ondek onze grote collectie boeken, zoals Desengaño, in onze boekenwinkel.

Desengaño

Hoewel Kaag het niet verwacht had, zegt ze ook weer niet zo heel verbaasd te zijn. “Ik had altijd al het gevoel dat de wereld om mij draaide.” laat ze optekenen. “Als je er over nadenkt, is het ook heel logisch. Ga maar na: in het westen liggen Londen en Washington, in het noorden Amsterdam, in het oosten Berlijn, in het zuiden Parijs en iets verderop Niger en mijn tuintje ligt daar precies middenin!” Ook haar dochters hebben gereageerd: “We’ve always known our mother was special, but the thing we love about her most, is how humble and down to earth she always remained. All things considered, it just makes sense for the world axis to be in her backyard.”

Deskundigen op het gebied van religie en spiritualiteit hebben hun twijfels geuit over Kaags beweringen. Prof. Dr. Wouter Hanegraaff, een kenner van de westerse esoterie, verklaarde: “Hoewel het concept van de axis mundi in verschillende culturen voorkomt, lijkt het me sterk dat het zich nu plotseling in een achtertuin in Nederland bevindt. Het lijkt eerder op een geval van spirituele grootheidswaan.”

Desondanks lijkt Kaag vastbesloten haar nieuwe rol te omarmen. Ze heeft aangekondigd dat ze een nieuw politiek platform zal oprichten, genaamd “The Garden Party”, waar ze haar volgelingen zal inspireren met haar spirituele inzichten en haar achtertuin zal transformeren tot een bedevaartsoord.

Wat de toekomst ook mag brengen voor Sigrid Kaag en haar spirituele reis, één ding is zeker: de politieke wereld zal nooit meer hetzelfde zijn.


  1. Abe van der Veen, De kosmische boom ↩︎